Voorbeeld van afbeelding
Arduino kit
= eigen beeldmateriaal

In de les ‘logisch probleemoplossen’ hebben we gezien hoe we moeten werken met Arduino. We moesten daarom voor deze taak een eigen project bouwen waarbij we gebruik maken van Arduino. Dit houdt in dat we een structuur bouwen, maar ook dat we code moeten schrijven om deze te kunnen uitvoeren. Om een idee te kunnen vormen over wat we precies moesten maken, moesten we van een probleem uitgaan die we in ons SBP vast stellen en we zouden kunnen oplossen met Arduino.

Mijn SBP gaat over een platform die ik samen met 4 mede richting genoten zou willen uitwerken. In dit platform zouden we er proberen voor zorgen om studenten meer te doen bewegen en zo ook om nieuwe mensen te leren kennen die dus ook geïnteresseerd zijn in het zelfde onderwerp.

Een probleem die ik vaststelde dat studenten eventueel zouden kunnen overkomen is dat je niet altijd precies weet welk weer het is en dat je ook niet weet wat de precieze luchtvochtigheid nu bedraagt. Daarom heb ik een Arduino samengesteld dat deze waarden meet. Ik ben er echter niet in geslaagd om mijn arduino te doen werken. Ik denk dat het probleem het zat in de DHT11 sensor ( = toestelletje dat deze waarden meet).

Gegevens die Arduino verzameld = eigen beeldmateriaal

Iets waar ik hard op heb moeten letten bij Arduino zijn rijen:
Een gegevensverzameling of dataset is een verzameling van gegevens (data), meestal gepresenteerd in tabelvorm. Elke kolom vertegenwoordigt een bepaalde variabele. Elke rij komt overeen met een bepaald lid van de gegevensverzameling in kwestie. Deze rij bevat de waarden voor elk van de variabelen, of attributen, voor dit lid, bijvoorbeeld lengte en gewicht of ook willekeurige getallen. Elke waarde staat bekend als een datum. De gegevensverzameling kan gegevens voor een of meer leden bevatten, overeenkomend met het aantal rijen.

‘Dataset’. In Wikipedia, 1 april 2020. https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Dataset&oldid=55980788.

Ik heb gebruik gemaakt van de volgende tools:

  • https://www.youtube.com/watch?v=2eKUI7Cq1nM = om uitleg te krijgen van mijn Arduino en hoe ik hem moest maken.
  • Arduino desktop programma = dit heb ik gebruikt om mijn code te schrijven.
  • Onder het programma Arduino kun je ook de seriële monitor bekijken = om de gegevens te kunnen zien die de Arduino meet.

Ik heb veel bijgeleerd met deze taak. Niet enkel over hoe ik met Arduino te werk ga, maar ook hoe ik probleem oplossend kan denken.

Categories:

One response

Geef een reactie