Ik heb vandaag een online course bijgewoond die ging over data wetenschappen, Ik leerde dit via Linkedin learning. In deze Linkedin learning (genaamd: “Learning Data Science: Understanding the Basics”) leerde ik dat er veel van de mensen die in science teams werken, eigenlijk geen data scientists zijn. 

Door deze online course leerde ik wat precies het doel is van een manager en zijn medewerkers. Het zijn zij die vooral echte bedrijfswaarde willen halen uit de gegevens van de organisatie. Het zijn die teamleden die de taal van datawetenschap moeten begrijpen. Wanneer ze dit verstaan kunnen ze beginnen met de teams en organisaties effectief te leiden naar het nemen van betere data-gedreven beslissingen. Ze kunnen dit doen door bijvoorbeeld betere vragen te stellen, processen proberen te begrijpen…

Één van de voorbeelden die nog werden aangekaart, was correlatie. Velen kennen correlatie als iets dat twee variabelen met elkaar vergelijkt. In deze les zag ik dat er veel bedrijven zijn die hier ook gebruik van maken om zo in te kunnen schatten welk type product je zal kopen. Ze gebruiken dit ook om je te linken aan vrienden en bekenden.

Ik vond deze cursus een zeer goede inleiding tot data wetenschap, zeker omdat ik nog niet veel van data wetenschap ken en graag de basis wat beter wou begrijpen. Ik vond het vooral interessant omdat dit mij introduceerde tot big data-concepten, tools en technieken, waaronder het verzamelen  en sorteren van gegevens. Deze les gaf ook wat meer uitleg over het begrijpen van gestructureerde en ongestructureerde gegevenstypen, en het toepassen van statistische analyse.

Ik ben zeer blij dat ik deze online course heb gevolg en als ‘beloning’ ook een certificaat ontving dat aantoont dat ik deze les heb gevolgd.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie