Op 14 december was er een evenement genaamd Media & culture Fast Forward, georganiseerd door VRT. Er waren verschillende mogelijkheden,  ik koos voor het debat genaamd “Vlaamse Netflix” and chill. Dit deel van het evenement ging over het nieuwe platform dat in België uit is, genaamd ‘Streamz’.

Er waren verschillende gastsprekers, de gast sprekers waren: Frederik Delaplace (= CEO van de VRT), John Porter (= CEO van Telenet), Chris Vervaet (= CEO van DPG media) en Gert Ysebaert (= CEO van mediahuis).   Één van de vragen die werden gesteld waren bijvoorbeeld, ‘Hoe is het gesteld met u en uw bedrijf na dit uitdagende jaar?’, ‘Bent u blij met uw deel van de markt die u vandaag in handen heeft?’, het ging ook over podcasts en wat ze hier van vinden, maar het ging natuurlijk voornamelijk over ‘Streamz’. Dit is een platform waarbij Telenet, DPG media en Vrt samenkomen om zo een Europese concurrent te vormen. Dit kan een goede concurrent vormen, maar het was eigenlijk niet het best tijdstip om dit uit te weren aangezien dat er ook net ‘Disney plus’ werd uitgebracht. Daardoor begint het ook meer en meer een sprint te worden om zo snel mogelijk te groeien terwijl dat er normaal gezien een andere tactiek vaker wordt toegepast. Namelijk het rustige bekijken van hoe loopt het en waar kunnen we het aanpassen. Dus eigenlijk het platform geleidelijk aan laten groeien.

Dit was echter niet de mogelijkheid voor ‘Streamz’, maar het is niet omdat ze een andere tactiek hebben moeten toepassen dat het daarom slechter loopt. In tegendeel zelfs ze vertelden zelfs dat ze zeer blij zijn met de uitkomst aangezien dat ze nu al op de tweede plaats staan in België. Hun volgende doel is nu om het gat te dichten die er licht tussen hen en ‘Netflix’.

Je ziet duidelijk dat ze gepassioneert zijn met hun bedrijf en dat ze het zeker zien zitten om verder te groeien en er alles aan zullen doen. Het is duidelijk dat ze nog lang niet klaar zijn met dromen.

Ik vond het een zeer interessant evenement, ik koos hier dan ook voor omdat ik dit een zeer interessant onderwerp vind aangezien dat er maar enkele grote spelers zich in de markt bevinden vind ik het indrukkwekkend om te zien hoe je toch kan proberen om je eigen deeltje in de markt te veroveren.

Een nadeel op dit evnet was het geluid. Er was een slechte geluidskwaliteit, waardoor dat het niet altijd duidelijk was wat dat ze nu juist zeiden. De organisatie zelf kan hier volgens mij weinig aandoen. Je kan natuurlijk ook niet anders door de pandemie die zich nu voordoet. Vanaf dat er weer kan gegaan worden naar een netwerk event, dan is dit probleem ook opgelost en ben ik waarschijnlijk van de partij.

Enkele punten waar ik aan had gedacht toen ik naar het event ging, was dat ik niet (ook al is het een online event) in mijn pyjama aanwezig was, maar dat ik mij klaarmaakte om het netwerk event bij te wonen. Ik was voorbereid om de nodige notities te maken en ik was zeker ook niet bang om een vraag te stellen in de chat. Enkele punten waar ik wel nog aan moet werken is dat ik mij voor dat ik me inschreef al eens moest kijken naar wie er aanwezig ging zijn. Ik heb ook niet echt kunnen netwerken, ik denk dat dit niet per se een fout is die aan mij ligt, aangezien dat het zeer moeilijk is om in de tijd die we nu zitten te kunnen netwerken en aangezien dat alles online is, is het moeilijk om mensen te leren kennen. Dit is dan ook één van de vele dompers die Corona met zich meebrengt.

14/12/2020

Categories:

No responses yet

Geef een reactie