Wat is Jira?

Jira is een handig tool om SCRUM toe te passen. Dit is een ondernemingstactiek om te werken met kleinere planningen. Het zit namelijk zo, je maakt kleinere planningen omdat je dan gemakkelijker kunt inspelen op problemen in de nabije toekomst. In tegenstelling tot wanneer je langere planningen maakt, want dan is het moeilijk om iets te veranderen in je strakke planning.

Hoe pasten wij dit toe?

Wij maakten met onze onderneming verschillende sprints aan waarin we we verschillende taken zetten en vervolgens konden we dan zien wat we moesten doen. Wij maakten sprints aan van een week. Dit wilt zeggen dat deze taken moesten af zijn binnen die week. Om te zien hoelang iedereen dacht dat we aan de opdracht gingen zitten, maakten we gebruik van SCRUM poker. Hierin geeft iedereen een cijfer aan de opdracht (hoe hoger het cijfer, hoe langer het duurt) en vervolgens moesten we dan zeggen waarom we dit cijfer gaven.

Definition of done

Om te weten wanneer een taak af is, zorgden we ervoor dat er aan iedere taak een definition of done is toegevoegd. Zo kan je verwarring voorkomen. Want iedereen heeft de zelfde ideeën over de opdracht.

Nu is het aan jou!

Zijn er handige tools die jij toepast om groepswerken gemakkelijker te laten verlopen?

Categories:

No responses yet

Geef een reactie