Hoe kwam ik hierbij terecht?

Ik denk dat iedereen wel eens van de term ‘blockchain’ heeft gehoord, maar ik had het gevoel dat ik hier te weinig over wist. Ik vond het dan ook hoog tijd dat ik wist wat blockchain nu precies is en waarom bedrijven hier zo een gebruik van maken.

Wat is Blockchain?

Blackchain zorgt ervoor dat gegevens veiliger kunnen doorgegeven worden. Blockchain maakt het bijvoorbeeld moeilijker om te frauderen, omdat elke computer die aangesloten is op het blockchain netwerk toegang heeft tot de databases van blockchain. Zij maken dan verschillende kopieën en wanneer ze zien dat er een cijfer niet overeen komt, dan wordt de transactie ook niet geaccepteerd.

Wat is het grootste gevaar van blockchain?

Het grootste gevaar is dat niet iedereen precies weet wat blockchain is en wat je hier mee kunt doen. Het is dan ook een moeilijk begrip om volledig te begrijpen. Het is dan ook nieuw, dus het heeft tijd nodig om te groeien en om het volledige potentieel te kunnen bereiken.

Waarom maken bedrijven gebruik van Blockchain?

Blockchain stimuleert de samenwerking voor bedrijven tussen hen en hun sector. Ze doen dit door de uitwisseling van allerlei gegevens en documenten veiliger te laten plaatsvinden. Hierdoor krijg je meer transparantie en kun je meer vertrouwen op de integriteit van de andere ondernemingen. Je ben automatisch minder bang dat andere bedrijven je de loef af proberen te steken.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie