Wat is een Hackathon?

Een hackathon is een evenement waarin je een online meeting volgt. Hierin wordt je in groepjes verdeeld, met mensen die je niet kent. Vervolgens werk je dan rond een probleem.

Waarover ging de Hackathon?

Het was zeer interessant, we kregen een business vraag die luide als volgt: ‘Wat zijn mogelijke oplossingen voor energie armoede?’. Vervolgens gingen we naar de groepjes waar we werden in gestoken en staken dan de koppen bij elkaar. Ik vond het zeer aangenaam werken met onze groep, iedereen kwam met ideeën en voorstellen. Zo konden we dan ook een plan vormen om ons idee verder uit te werken. Wij hadden namelijk het idee om op onbewoonde eilandjes een solar systeem op te zetten en zo energie op te wekken.

Samenvatting van de hackathon (ik ben groep 3)

Het was in het begin natuurlijk wel wennen, we moesten namelijk in het engels spreken aangezien dat er iemand in onze groep uit bangladesh kwam. Dit is dan ook het mooie van een internationale hackathon, je leert mensen kennen die je anders misschien nooit zou tegen komen..

Bonussen

Een bonus was dan ook dat wanneer je bij de eerste 25 was die je inschreef voor deze hackathon, je een versnapering pakket kreeg. Dit is een mooie bonus, zeker als je dit niet op voorhand wist en hier dan een mailtje overkrijgt.

Als een soort van bewijs dat ik had meegedaan aan de hackathon (dus niet enkel ingeschreven) kreeg ik ook nog een certificaat.

Nu is het aan jou!

Ga zelf eens de uitdaging aan om een online hackathon bij te wonen en misschien vind jij wel nieuwe interesses die je misschien op het eerste zicht niet dacht dat je had. Of je leert misschien nieuwe mensen kennen waar je eerst niet direct mee zou spreken.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie