Overspoeld met advertenties

Je hebt het vast zelf al meegemaakt, je zoekt eens wat informatie op over bijvoorbeeld een fitnesstoestel en plots word je overspoeld met aanbiedingen voor producten die hier relevant bij zijn.

Hoe komt dat nu?

Het antwoord op deze vraag wordt gegeven in de online cursus over datawetenschappen die je zelf via linkedin kan bekijken: “Learning Data Science: Understanding the Basics”

Er wordt meteen duidelijk gemaakt dat vandaag in veel bedrijven de medewerkers nog niet voldoende vertrouwt zijn met de principes van een goede data wetenschapper. Oorspronkelijk is de bedoeling erg nobel. Door het proberen begrijpen van processen en het stellen van de juiste vragen, willen bedrijven betere data gedreven beslissingen kunnen nemen. En wie kan daar nu tegen zijn?

Correlatie

Een belangrijke term die naar voren komt, is correlatie. Velen kennen de term ‘correlatie’ als iets dat twee variabelen met elkaar vergelijkt. In deze les zag ik dat er ook veel bedrijven zijn die hier gebruik van maken om zo te kunnen inschatten welk type product je zal kopen. Ze gebruiken dit ook om je te linken aan vrienden en bekenden en hier wringt natuurlijk het schoentje. Als consument weet je natuurlijk niet welke gegevens bedrijven van jou bewaren en nog veel minder, op basis waarvan ze jou dan een ‘gepersonaliseerd aanbod’ doen.

Waarom een cursus data wetenschappen?

Als consument is het van belang om een goed inzicht te krijgen in hoe er door de bedrijven met onze gegevens omgegaan wordt. Deze cursus vormt een zeer goede inleiding tot data wetenschap, zeker voor wie graag de basis wat beter wil begrijpen. Ik vond het zelf vooral interessant omdat dit mij introduceerde tot big data-concepten, tools en technieken, waaronder het verzamelen  en sorteren van gegevens. Deze les gaf ook wat meer uitleg over het begrijpen van gestructureerde en ongestructureerde gegevenstypen, en het toepassen van statistische analyse.

Certificaat

Ik ben zeer blij dat ik deze online course heb gevolgd en als ‘beloning’ ook een certificaat ontving dat aantoont dat ik deze les heb gevolgd. Nu is het aan jou!

Categories:

No responses yet

Geef een reactie