Voel je je soms niet gelukkig? Wil je zelf het heft in eigen handen nemen om gelukkiger door het leven te gaan? Dan is de cursus van Frederik Imbo van imboorling de oplossing!

Maar wat beïnvloed nu iemands geluk?

Er zijn drie factoren waardoor je geluk vooral wordt bepaald:
– Genetisch materiaal: Dit bepaald je geluk voor welgeteld 50%, er wordt al heel wat bepaald van je karakter bij je geboorte. Bijvoorbeeld hoe temperament vol je bent, wat je kwaliteiten zijn, maar ook of je het leven al dan niet door een roze bril ziet ligt al voor de helft vast bij je geboorte.
– Mindset: Dit bepaald je geluk voor 40%, dit gaat vooral over hoe je in het leven staat en welke dachtegang je volgt.
– Omgevingsfactoren: Dit bepaald je geluk voor 10%, dit is verassend laag als je er bij nadenkt. Als dit percentage toch zo laag is, waarom maken we ons dan zo druk in ons leven, in ons werk en in de omstandigheden waarin we leven?

Hoe sta je in het leven?

Je hebt twee soorten mensen in het leven, je bent ofwel een huurder of een eigenaar. Het verschil in de twee ligt zich vooral in het feit dat je als huurder jezelf als slachtoffer voelt en dat je denkt dat alles wat misloopt de schuld is van de ander. Terwijl je als eigenaar het leven in eigen handen neemt en zelf zorgt dat je behoeften vervult geraken.

Ikzelf ben meer een huurder nu in het leven, ik kan mij nogal rap opjagen in iemand of rap denken dat het de schuld is van de ander. Natuurlijk na deze cursus ga ik hier wel op beginnen letten en zorgen dat ik een stuk meer eigenaar ben. Dit zal ervoor zorgen dat ik gelukkiger ben en dat er een groot stuk van de stress zal verdwijnen.

Wat is de invloed van het denken op ons gevoel?

Wanneer we steeds met negatieve gedachten in ons hoofdzitten, dan is het normaal dat we ons slechter voelen. Terwijl wanneer je positieve en leuke gedachten in je hoofd hebt, dan zul je je hier ook meer naar gedragen. Je kunt je bijvoorbeeld in plaats van je op te jagen in een file een leuk liedje opzetten en beginnen meezingen want je kan zelf toch niets aan een file oplossen.

Wat is duurzaam geluk?  

Duurzaam geluk bestaat uit 3 dimensies: verbondenheid, genieten en waarden.

Verbondenheid staat voor het verbonden voelen met elkaar, een ja zeggen tegen familie, vrienden… zo creëer je een wij gevoel. Met verbondenheid geef je je over aan een groter geheel, zo zal je ook een warm en dankbaar gevoel krijgen.

Genieten staat voor het ja zeggen tegen de dingen die je een genot opleveren, is dit een glas bier of is dit een vakantie of misschien is dit wel een nieuwe auto. Dit is dan ook de gemakkelijkste manier om aan te voldoen want dit heb je 100% zelf in handen.

Tot slot de waarden, dit staat voor de richting die je geeft aan je leven. Wat is voor jou belangrijk? En hoe kun je hier aan voldoen? Als je hier een antwoord op kunt geven dan zal je leven vanzelf je persoonlijke richting bloot geven.

Nu is het aan jou!

Probeer om op volgende vragen een antwoord voor je zelf te formuleren:

  • Ben jij een huurder of eigenaar? En waarom?
  • Waar haal jij het grootste genot uit?
  • Welke waarden zijn het belangrijkste voor jou in het leven?
  • Hoe zorg jij voor de grootste verbondenheid?

Categories:

No responses yet

Geef een reactie