AI (= artificial intelligence), iedereen heeft er wel al eens van gehoord. Het is alleen niet voor iedereen even duidelijk wat dit nu precies inhoud.

Cursus

We moesten voor het vak data verwerving – en verwerking een online cursus volgen die ons helpt om AI beter te begrijpen. Voor mij was dit zeer interessant aangezien ik dit begrip wel kende, maar ik wist niet goed wat het precies inhield. Om AI beter te begrijpen volgde ik de cursus op: https://app.ai-cursus.nl/home. Dit is een nationale AI cursus die je volledig gratis kan volgen.

Inhoud

De definite van AI is de volgende: AI zijn intelligente systemen die zelfstandig taken kunnen uitvoeren in complexe omgevingen en eigen prestaties verbeteren door te leren van ervaringen.

Het is belangrijk om eerst en vooral te weten wat AI letterlijk inhoud, AI komt overal terug. Je vind dit in de vorm van een zorg robot voor in ziekenhuizen, in treinen in de vorm van sensoren die tijdig kunnen duidelijk maken als er aan een trein iets mankeert. Niet alleen vind je dit in deze vorm, maar bijvoorbeeld onze rode duivels gebruiken dit ook om betere beslissingen te maken over tactieken. Ze maken deze beslissingen aan de hand van data die ze hebben verzameld.

Een belangrijk onderdeel van AI is algoritmisering, want zonder algoritmisering bestaat er geen AI. Dit komt doordat algoritmisering staat voor reeksen instructies. Moest de AI geen instructies krijgen dan weet het ook niet wat te doen.

Gevaar

Natuurlijk is AI ook niet 100% goed, AI zorgt namelijk voor automatisering waardoor er banen verloren gaan en er minder mensen bijvoorbeeld nodig zijn om een machine te bedienen.

Het kan natuurlijk ook niet alle jobs overnemen, zoals een kapper of een slager zal AI niet kunnen overnemen.

Nu denkt u misschien is AI dan niet meer een nadeel dan een voordeel, het antwoord is hier zeer simpel op. Er bestaan bijvoorbeeld 85% van de toekomstige jobs nog niet. Velen van deze jobs zullen ook mogelijk gemaakt worden door AI.

Kortweg, AI creëert aanpassingen aan bestaande banen en creëert ook nieuwe banen.

Certificaat

Feedback

Ik vond het een zeer interessante cursus, ik leerde er veel uit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit mij in de toekomst zal verder helpen. Ik raad hem dan ook zeker aan, als je ook deze cursus dan kan je dit volledig gratis doen op de volgende link: https://app.ai-cursus.nl/home

Categories:

No responses yet

Geef een reactie