Om te weten hoe een bedrijf gebruik maakt van data, maakte ik gebruik van een enquête om mijn werkveldbevraging uit te voeren. In mijn werkveldbevraging was het de bedoeling om een inventaris te maken van hun digitale tools. Waneer je hier een inventaris van maakt, dan maak je gebruik van EA

Wat is een werkveld bevraging?

Een werkveld bevraging is een bevraging die je uitvoert binnen uw eigen netwerk. In mijn bevraging stelde ik heel wat vragen omtrent de data die een bedrijf verzameld en wat ze hier mee doen. Ik stelde hier een kwantitatieve vragenlijst voor op.

Enterprise architecture

Met de opdracht leerden we ook nieuwe termen, Enterprise Architecture is daar één van (kortweg EA). EA betekent letterlijk bedrijfsarchitectuur, de bedoeling van enterprise architectuur is om te bepalen hoe een organisatie effectief haar huidige en toekomstige doelstellingen kan bereiken.

Op welk bedrijf heb ik mijn werkveldbevraging uitgevoerd?

Ik koos voor het bedrijf UTPDR, dit is een verwerkingsbedrijf van tabak om het buitenblad van een sigaar te maken. Dit bedrijf is een dochteronderneming van het grote bedrijf cortes geleid door Fred Vandermarliere.

Op mijn enquête kreeg ik 11 antwoorden, dit was zeer leerrijk omdat ik hier toch snel de indruk uit kreeg dat data zeer belangrijk is in een bedrijf. Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe je bedrijf er aan toe is, maar je kan data ook gebruiken om beslissingen te nemen voor de toekomst van je bedrijf te verbeteren.

Proces

Visuals

Eigen werkveld bevraging

Op deze pie chart zie je in welke taal men de enquête heeft afgelegd. (Het groene is Nederlands). De taal die het populairst was was het engels, dit is toch verrassend als je weet dat dit bedrijf gevestigd is in de dominicaanse republiek.

Op deze pie chart zie je op welke dienst dat men werkt binnen het bedrijf, zoals je ziet hebben de mensen die op het management werken de enquête het meest afgelegd.

Op deze pie chart zie je welke voordelen dat ze het meest hebben behaald, het voordeel ze het meest hebben behaald is dat ze hun strategieën gemakkelijker kunnen bepalen.

Het doel dat ze het meest voor ogen hebben met data, is omdat ze het liefst data gebruiken om beslissingen te baseren op hun data.

Werkveld bevraging bij de mede klasgenoten

Bij deze werkveld bevraging was het de bedoeling om een overzicht te krijgen van wie dat iedereen binnen zijn werkveld heeft bevraagd.

Op deze pie chart zie je waar elk bedrijf is gevestigd. Je ziet dat de bedrijven van verschillende steden komen.

Op deze pie chart zie je een overzicht van de verschillende bedrijven die zijn ondervraagd.

Feedback op de opdracht

Ik vond het een zeer leerrijke opdracht die mij zeker en vast een beter inzicht heeft gegeven over hoe een bedrijf data kan implementeren in het verbeteren van zijn toekomst.

Categories:

No responses yet

Geef een reactie